ALU I PVC komarnici

Kada se pominje pvc i alu stolarija, kao deo proizvodnog asortimana javljaju se i ALU I PVC komarnici za vrata i ALU I PVC komarnici za alu i pvc prozore. ALU I PVC komarnici predstavljaju prateću opremu, a njihova osnovna funkcija je trajna zaštita od različitih insekata, posebno komaraca u letnjem periodu kada usled toplih dana često želimo i da ostavimo otvorene prozore i vrata radi ulaska svetlosti i cirkulacije vazduha. Kako pri tom ne bismo strepili od neželjenih buba i insekata, ALU I PVC komarnici za vrata i ALU I PVC komarnici za alu i pvc prozore idealno su rešenje za sve životne i radne prostore! Oni se izrađuju od otpornih i postojanih materijala odnosno fiberglasa koji je otporan na spoljašnje uticaje, a konstrukcija je izrađena od plastificiranih aluminijumskih profila koji nisu skloni rđanju i menjanju boja, te su rešenje za dug vremenski period. ALU I PVC komarnici sada su i modernog dizajna i neupadljivih mrežica, tako da njihova ugradnja neće ugroziti i upropastiti izgled samog prostora.


Ukoliko rešite da je pvc i alu stolarija neophodan izbor za vaš dom ili firmu, a znate da ćete se boriti sa insektima, najbolje je da u isto vreme ugradite i ALU I PVC komarnik za balkonska vrata, a biće vam neophodni i ALU I PVC komarnici za alu i pvc prozore. Postoje različite vrste komarnika i svaki od njih je prilagođen posebnim potrebama i zahtevima klijenata. U našoj ponudi nalaze se:

 

  • ALU I PVC rolo komarnici,
  • Fiksni komarnici i
  • Plise komarnik.

 

ALU I PVC rolo komarnici


Ovo je najtraženiji tip komarnika koji može jednostavno da se montira i na vrata i na prozore, a posebno je pogodan za one koji se češće otvaraju, jer ne remete njihovu fuknciju. ALU I PVC rolo komarnici se jednostavno podižu i spuštaju pomoću ručice na kanapu, a mrežica koja vas štiti od komaraca, muva i drugih insekata prilikom podizanja se namotava u aluminijumsko kućište. Mrežica je izrađena od kvalitetnog materijala ( fiberglasa ) koji je otporan na vremenske prilike i oštećenja od sunca, pa ALU I PVC komarnici za alu i pvc prozore, kao i ALU I PVC komarnici za vrata predstavljaju dugotrajno rešenje protiv insekata, naravno ukoliko se njime rukuje i održava prema uputstvu. ALU I PVC rolo komarnici mogu da se postave i ispod roletne i sa spoljne strane vrata i prozora, pa su odlični za kuhinju, kao i dnevne i spavaće sobe. Ukoliko želite rolo ALU I PVC komarnik za balkonska vrata, tada se stavljaju kućišta na obe strane, a mrežica se na sredini spaja uz pomoć magneta. ALU I PVC rolo komarnici mogu da se montiraju na prozore koji već imaju roletnu, ali i na one koje je nemaju, u čijem slučaju se oni samostalno postavljaju i imaju posebnu kutiju i vođicu.

 

Fiksni komarnici


Kao što mu ime kaže, fiksni komarnici su fiksirani na štok i nemaju mogućnost pomeranja, pa se oni ugrađuju samo na prozore. Prednost je što su ovi komarnici najjeftiniji i najjednostavniji kada je montaža i demontaža u pitanju, a takođe predstavljaju dugotrajnu zaštitu od nepoželjnih gostiju. Mreža se ubacuje u aluminijumski ram koji se postavlja na okvir prozora, a ova varijanta komarnika se preporučuje za male otvore ili prozore koji se retko koriste u svrhe premeštanja stvari i za one prostorije u kojima se ne boravi tako često, kao što su podrum, špajz, potkrovlje, ... Fiksni ALU I PVC komarnici naravno mogu da se skinu ukoliko je potrebno da se očiste ili ako vam više nisu potrebni, te vrate kada ponovo počne sezona komaraca i drugih insekata.

 

Plise komarnici


Plise komarnik koristi se kao idealna zaštita na vratima od komaraca i drugih buba. Ova varijanta komarnika posebno je pogodna kao ALU I PVC komarnik za balkonska vrata, gde je učestaliji protok ljudi. Plisirana mrežica je izdržljivija od obične, otporna je na oštećenja prilikom svakodnevne upotrebe, te plise komarnik ima duži rok trajanja, propušta dovoljno svetlosti i vazduha, a zauzima manje prostora nego klasični ALU I PVC komarnici za vrata. Plise komarnik je klizni, pa se lako otvara i zatvara poput harmonike, a zimi se mrežica može skupiti u svoje aluminijumsko kućište, te sačuvati od štetnih spoljnih uticaja. Moguće je otvaranje kako sa unutrašnje tako i sa spoljašnje strane, kao i horizontalno i vertikalno upravljanje. Takođe, ova varijanta komarnika može da bude i idealno rešenje za prozore na kojima je nemoguće ugraditi rolo komarnik. ALU I PVC komarnici za alu i pcv prozore mogu se izraditi kao jednodelni ili dvodelni plise komarnik – razlika je u tome kako se zatvaraju, odnosno da li samo na jednu stranu ili na obe, sa magnetnim pričvršćavanjem na sredini.