PVC stolarija

PVC stolarija je spoj ekonomičnosti, funkcionalnosti i estetike. Proizvodi se u standardnoj beloj boji i boji drveta. PVC prozori su proizvedeni na način da prkose svim vremenskim uslovima i naglim promenama vremena pružajući uvek maksimalnu otpornost. Današnji moderni PVC prozori svojim elegantnim linijama, značajno doprinose estetskom izgledu objekta, čime unose deo Vaše licnosti i individualnosti. Oblikom prozora naglašava se stil kuće i stvara poseban utisak, a mogućnosti PVC stolarije su neograničene.


Kada je u pitanju PVC stolarija, ona se odlikuje velikim kvalitetom i dugotrajnošću, lako ju je čistiti i održavati, a i cena PVC prozora i uopšte cena PVC stolarije je konkurentna drugim vrstama stolarije. Iako PVC stolarija usled sunca postepeno godinama može da gizubi sjaj i izbledi, ipak njena upotrebna vrednost traje decenijama. Proizvodnja i prodaja PVCc stolarije iz godine u godinu raste, što je najveći pokazatelj njenog kvaliteta.


PVC je skraćenica za polivinil hlorid, sintetička supstanca dobijena od prirodnih sastojaka, pa PVC stolarija predstavlja i jednu ekološku vrstu plastične stolarije pogodnu i za recikliranje.


Glavni elementi PVC stolarije su profili, okovi i stakla. Profili služe za izradu krila i štoka i oni predstavljaju najvažniji deo, od kojih zavisi i cena PVC stolarije, kao i kvalitet i njene druge karakteristike. Postoje različite vrste profila koje se razlikuju prema proizvođačima i broju komora, a od toga zavisi stepen izolacije, stabilnosti, čvrstoće, a naravno i cena PVC prozora i vrata. Kada su u pitanju stakla, postoje dvostruka i višestruka, od čijeg izbora će takođe zavisiti cena PVC stolarije. Dvostruka se uglavnom stavljaju na PVC stolariju sa manjim brojem komora, dok su višestruka rezervisana za provile sa više komora. Što se tiče okova, tu spadaju ručice za zatvaranje i otvaranje prozora, šarke i sistemi kojima se vrši otvaranje/zatvaranje i zaključavanje PVC prozora i vrata. Od kvaliteta okova zavisi izolacija i sve druge karakteristike stolarije, a to govori i koja će biti krajnja cena PVC prozora i vrata.


Naša ponuda PVC stolarije uključuje:

 

  • Decco 71 šestokomorni sistem i
  • Decco 73 šestokomorni sistem.


Ova PVC stolarija proizvedena je u Poljskoj, a poznata je po visokom kvalitetu i elegantnom dizajnu, što joj je za kratko vreme na tržištu donelo prepoznatljivost. U isto vreme je i cena PVC stolarije „Decco” veoma pristupačna. „Decco” PVC profili su kreirani tako da se lako prilagođavaju stambenim i poslovnim prostorima, skladnih su proporcija, garantuju idealnu toplotnu izolaciju, zaobljenih su ivica i glatke površine, imaju uske vidljive elemente, a zaptivke su otporne na spoljašnje uticaje. Napravljeni su od ekoloških prirodnih materijala odnosno materijala dobijenih ih soli, boksita i nafte, pa ne sadrže olovo, pružaju dobru zaštitu od svih vremenskih uslova, obezbeđuju kvalitetnu termo i zvučnu izolaciju, otporni su na UV zračenje, lepog su dizajna i blistavo bele boje. „Decco” PVC prozori garantuju vam dugotrajnost i dobru funkcionalnost. Postoje određene razlike između ove dve vrste šestokomornih profila, a s tim u vezi razlikuje se i cena PVC prozora i vrata.


Decco 71 šestokomorni profil je sa 70 mm dubinom ugradnje i ima 2 zaptivke. Ova vrsta PVC sistema pruža veliki izbor profila, te mnogo mogućnosti za proizvodnju PVC prozora i vrata blistave beline. Vrlo je funkcionalan, elegantan i univerzalan izbor za različite objekte. Daje mogućnost korišćenja okvira sa 81 mm širine konstrukcije, a primenjuje se za zastakljivanje od 14-44 mm prozora. Pruža odličnu toplotnu izolaciju u ovoj klasi profila.


Decco 73 šestokomorni profil je takođe sa 70 mm dubine ugradnje, ali ima 3 zaptivke, pa pruža bolje termičke karakteristike, a centralni zaptivač daje i dodatnu zaštitu od provalnika. Armaturne komore su proširene, pa povećavaju krutost prozora i daju mogućnost proizvodnje različitih konstrukcija. Proizvodi se u najčistijoj beloj boji, ravnog i polukružnog oblika, a takođe je moguće koristiti okvir sa širinom konstrukcije od 81 mm i pakovanja stakla od 14-44 mm.


U ponudi se nalaze i PVC prozori sa roletnama, koji su sada uobičajena kombinacija i jedinstvena celina. Kada je novogradnja u pitanju, praktikuju se PVC prozori sa roletnama čija se kutija nalazi sa unutrašnje strane ili se stavlja nadgradna roletna, dok kod već montirane stolarije, PVC prozori sa roletnama mogu da se urade samo sa spoljnom kutijom.

 

Prednosti PVC prozora


PVC prozori imaju vrlo dobar odnos troškova i koristi, lako se održavaju i trajniji su. Značajna ušteda energije za grejanje i hlađenje, za šta glavnu ulogu ima odabir PVC profila koji u poređenju sa drvenim ili aluminijumskim profilima imaju bolju izolaciju, pogotovo u kombinaciji sa višestrukim staklima. Troškovi održavanja su znatno niži u odnosu na drvenu stolariju, a PVC prozori se lako čiste mokrom krpom i eventualno određenim sredstvom za čišćenje PVC-a, dok je povremeno još potrebno samo podmazivanje okova određenim uljem. Takođe, ukoliko se PVC stolarijom ispravno rukovodi i pridržava se uputstva – može da potraje i do 50 godina, pa predstavlja investiciju na duže staze. PVC stolarija napravljena je od materijala čiji je stepen reciklaže 100%, pa je i ekološki dobro rešenje!

 

Šta sve utiče na to koja je cena PVC stolarije?


Kada se pominje cena PVC stolarije, ona zavisi od mnogih faktora. Neke smo već pomenuli, kao što je odabir glavnih elemenata ( najpre profila, tj. broja njegovih komora ), proizvođača, a na cenu utiču i dimenzije, boja PVC stolarije, dizajn i slično. Kada su u pitanju ulazna PVC vrata cena ne može biti ista kao cena PVC prozora, jer su prvenstveno dimenzije i postupak ugradnje drugačiji. Usled povećanja dimenzije, povećava se i količina profila koje je potrebno upotrebiti za izradu PVC stolarije. Takođe kada su u pitanju ulazna PVC vrata, cena zavisi od toga da li su jednokrilna ili dvokrilna, kao i da li se upotrebljava i staklo u njegovoj izradi. Od izbora veličine i vrste stakla takođe zavisi cena PVC prozora i vrata. Ukoliko su vam odmah potrebni PVC vrata i PVC prozori sa roletnama – to takođe značajno utiče na cenu. 


Jedno je sigurno - ukoliko se koriste kvalitetniji elementi za ulazna PVC vrata, cena je naravno veća, što takođe važi i kada je u pitanju cena PVC prozora. Prema tome, da biste došli do najboljeg i najadekvatnijeg, a takođe i cenovno prihvatljivog rešenja za vaš objekat, najbolje je kontaktirati nas i uz konsultaciju sa našim stručnim timom odlučiti se za PVC stolariju po vašoj želji, meri i u skladu sa vašim mogućnostima!

 

Cena PVC stolarije zavisi od izabrane vrste PVC profila, kao i boje (bela boja i ostale boje po katalogu). Takođe zavisi i od vrste okova i vrste stakala koje se izaberu.

 

U zavisnosti od količine stolarije, odobravamo određeni popust.